U dva kola Prve lige Republike Srpske u košarci, Prijedorčani su zabilježili dvije pobjede. U Košarkaškom klubu „Prijedor“ kažu da imaju ambicije da budu stabilan prvoligaš.

– Već na samom startu zabilježili smo dva trijumfa: prvi kada smo na domaćem terenu savladali ekipu „Sutjeske“ sa 8 poena razlike, a drugi u Bijeljini gdje smo savladali jednog od konkurenata za visoki plasman, ekipu „Radnika“ – rekao je Danilo Palalić, trener KK „Prijedor“.

Ambicije su im da budu stabilan prvoligaš, odnosno da se izbore za najbolju poziciju na tabeli.

– Idemo iz kola u kolo i trudimo se da svaku utakmicu odigramo maksimalno angažovano. Mislim da smo sklopili finu ekipu za ovaj rang takmičenja, dobro smo odradili te pripreme od početka septembra do danas – ocijenio je Palalić.

Dobri rezultati su i obaveza da se nastavi istim tempom, kaže on, najavljujući utakmicu sa „Budućnošću“.

– Već u narednom kolu očekuje nas teška utakmica na domaćem parketu protiv ekipe „Budućnosti“ koja, takođe, ima dvije pobjede u prva dva kola. Očekujemo izuzetno dobru i kvalitetnu utakmicu. Nadam se dobrom rezultatu. Pozivam sve navijače i ljubitelje košarke da dođu u subotu u 19,30 h, da nas podrže i budu naš šesti igrač u ovoj utakmici – rekao je Palalić.

Dobri rezultati mogli bi se očekivati i u budućnosti, s obzirom da je nedavno došlo do spajanja košarkaških klubova „Omladinski Spartak“ i KK „Prijedor“, tako da sad u novoosnovanom klubu imaju sve kategorije od pretpionira do seniora.

P. Š.

PrethodniDARKU CVIJETIĆU KOČIĆEVO PERO
SlijedećiKUP RS: Prvoligaš nadigrao premijerligaša