“Prijedor Sparak” sa 77:66 poražen je od “Drine Princip”, u desetom kolu Prve lige RS i to na domaćem terenu. Goste je do pobjede predvodio Dušan Knežević, sa 22 postignuta koša, dok je najefikasniji u redovima “Prijedor Spartaka” bio Aleksandar Ivetić sa 18 poena.

Da je u pitanju bila loša partija smatra i trener prijedorskog tima, Danilo Palalić. – Malo šta je funkcionisalo u našoj igri. Loša realizacija, slaba energija, te loš pristup u utakmici naših igrača kumovali su porazu. Odbrana nije bila na potrebnom nivou i poraz je bio neminovan. Teško jeste, ali istini treba pogledati u oči i treba priznati da ovakvom igrom nismo ni zaslužili šansu da dobijemo, ni mnogo slabije protivnike od ekipe “Drine” – naglasio je Palalić.

On je rekao da stoji činjenica da su im zbog povreda nedostajali Bilanović i Samardžić, da je Dražić igrao bez treninga pod antibioticima, te da je Milošević nedovoljno oporavljen, ali da to nikako ne smije da biti alibi za ovakvo loše izdanje. – Kao trener preuzimam potpunu odgovornost za poraz, čestitam ekipi “Drine” na zasluženoj pobjedi, a na nama je da ovo analiziramo, te da se pripremimo i pokušamo da promjenimo nešto za naredne utakmice – rekao je Palalić.

U 11. kolu, posljednjem prije zimske pause, “Prijedor Spartak” gostuje u Bileći, a domaćin im je ekipa “Hea”.

Z.J.