Košarkaški klub “Šuter” iz Beograda pobjednik je Drugog Memorijalnog  košarkaškog turnira “Marko Drinić” koji je završen sinoć u “Dvorani Mladost”. Beograđani su u finalu sa 79:74 pobjedili domaći “Hanters”.  Finale je bilo izuzetno zanimljivo i rezultatski neizvjesno, dostojno imena Marka Drinića, njegovog košarkaškog znanja, člana kadetskog tima “Hantersa” koji je izgubio bitku za život.

Markovi drugovi

S pijatetom ga se sjećaju porodica, igrači “Hantersa”, školski drugari, Prijedorčani i drugi. U susretu za treće mjesto “Sana” je sa visokih 105:41 porazila sastav “Bratstva”.

Prilikom zvaničnog otvaranja turnira učesnicima se obratio incijator i pokrovitelj Memorijala, gradonačelnik Milenko Đaković. Zahvalio se  sportistima na odzivu, te poručio da ne smijemo zaboraviti Marka i sve oboljele mlade koji biju bitku za život.  

Dirljivo je bilo obraćanje Biljane Drinić, majke Markove koja se zahvalila svima koji ga se sjećaju.

– Neka među vama uvijek bude duh sporta, tolerancije, poštovanja. Hvala vam od srca djeco moja – poručila je  Drinićeva. Branko Radinović, predsjednik Organizacionog odbora Memorijalnog i humanitarnog košarkaškog turnira, izrazio je veliku zahvalnost gradonačelniku Đakoviću i drugima koji su pomogli organizaciju turnira.

U prvom susretu  KK “Šuter” iz Beograda je rezultatom 67:48 pobjedio KK “Sana” Sanski Most. Domaći “Hanters” je sa 83:71 savladao “Bratstvo” iz Bosanske Krupe. U prvom revijalnom susretu igrali su saigrači i Markovi školski drugari koji su oduševili ljubitelje košarke.

Svoje znanje i umijeće na parketu dvorane “Mladost” pokazale su i košarkaške nade “Hantersa” i “Sane”.

Za „najbolju petorku“ turnira proglešeni su: Almir Kurtović KK „Bratstvo“, Edgar Čekić KK „Sana“, Siniša Šorak KK „Hanters“, te Mihajlo Ristanović i Ognjen Nedeljković iz KK „Šuter“. Učesnici turnira ističu besprijekornu organizaciju.

Novčani prilozi Drugog memorijalnog košarkaškog turnira ”Marko Drinić”, namijenjeni su za liječenje šestogodišnje Sunčice Ivanković iz Banja Luke u Rusiji.

M.Bogun

foto: Giga

Prethodni“HLJEB ZA POSLIJE” U SAMO JEDNOJ PEKARI
SlijedećiDALIBOR GRABEŽ: RAD DEŽURNE APOTEKE ZAKONSKA OBAVEZA (VIDEO)