22.8 C
Prijedor
Nedjelja, 1 Oktobra, 2023

KLIKOM NA TELEFONU DO PORESKIH EVIDENCIJA

Najnovije vijesti

Poreska uprava Republike Srpske pustila je u rad novu uslugu „Android mobilnu ePURS aplikaciju“ i na taj način omogućila poreskim obveznicima da putem svojih android mobilnih uređaja na vrlo jednostavan i brz način pristupe svojim poreskim evidencijama.

Ova nova elektronska usluga uvedena je sa ciljem dalje modernizacije poslovanja Poreske uprave RS i unapređenja usluga poreskim obveznicima. Raspoloživi podaci pokazuju da su mobilni uređaji u RS preuzeli primat od računara zbog efikasnosti korištenja elektronskih servisa. Obzirom na to i očekivanja korisnika mobilnih uređaja su takva da od svih davalaca usluga očekuju da svoje poslovanje preusmjere na mobilne aplikacije, što je Poreska uprava RS u ovom konkretnom slučaju i učinila.

Naime, ovom novom uslugom koja je puštena u funkciju, Poreska uprava RS je omogućila svim poreskim obveznicima koji su registrovani u sistemu Elektronske usluge da mogu imati blagovremeni uvid u svoje poreske evidencije. Tako oni korištenjem ove mobilne aplikacije mogu da pregledaju svoje poreske evidencije i dobiju potrebne instrukcije i to: kako i kada da izvrše svoje obaveze i uplate, zatim da imaju jasan uvid u istoriju svojih zaposlenja, ali i da jednostavno dođu do informacije o svojim prijavljenim platama.

Pored toga, ova nova mobilna aplikacija je omogućila i da korisnik može da pregleda svoje račune za porez na nepokretnosti i ima mogućnost da račune preuzima elektronskim putem; zatim ima mogućnost da pregleda podatke o prijavama svojih radnika u sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa, ali i da provjere da li je fiskalna kasa poslala podatke u Poresku upravu, ako je riječ o preduzetniku ili pravnom licu. Takođe, korisnicima ove aplikacije dostupne su i potrebne instrukcije za prijavljivanje i plaćanje obaveza.

Korištenje i preuzimanje ove Android aplikacije Poreske uprave RS je u potpunosti besplatno, a aplikacija se može preuzeti sa zvanične Google prodavnice na adresi: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.poreskaupravars.eusluge i to upisom naziva aplikacije: epurs.

Takođe, aplikacija se može preuzeti i skeniranjem bar kod oznake (na dnu ovog saopštenja). Preduslov za korištenje ove aplikacije je registracija na sistem Elektronskih usluga koja se obavlja na šalteru Poreske uprave RS, podnošenjem zahtjeva koji se nalazi na sledećem linku: https://eusluge.poreskaupravars.org/#/guide

Poreska uprava RS