2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

KLIZIŠTE U CRNOJ DOLINI

Najnovije vijesti

Iako se Sana povukla u korito, bojazni od poplava trenutno nema, a sve je više seoskih domaćinstava kojima prijete klizišta. U Crnoj Dolini, zaseoku Kolar, klizište je uništilo put koji vodi do jednog domaćinstva.

Danas klizište, juče jedini put koji vodi do domaćinstva porodice Kolar. Ranko Kolar kaže da stare i bolesne roditelje ne može odvesti ljekaru, a boji se i za kuću koja je od klizišta udaljena 50 metara.

– Otac mi ima 74 godine i kaže da do sada klizišta nije bilo. Ovo je prvi put da se dešava ova katastrofa – kaže Kolar.

Samo u nekoliko dana, na području prijedorskih sela pojavila su se brojna klizišta. Mještani sela Crna Dolina strahuju za svoje kuće. Svakodnevna klizišta brinu i nadležne pred kojima je mnogo posla. Nakon obilaska terena i procjene štete na lokacijama sedam klizišta, slijedi sanacija.

– Radimo prvu procjenu, dajemo prijedlog sanacije da ljudi mogu dolaziti do svojih imanja, a onda kada vrijeme to dozvoli, odnosno ljeto, kada bude manje padavina, po potrebi ćemo pristupiti detaljnjoj sanaciji – kaže Aleksandar Jeftić, šef Odsjeka za saobraćaj Gradske uprave Prijedor.

Do detaljne sanacije, stanovnici na klizištima nadaju se boljim vremenskim uslovima, jer kako kažu, zbog mogućih klizišta teško je dočekati jutro.

I.Pekarić