Rad Skupštine je otežan, stav je Kluba odbornika DNS-a u gradskom parlamentu. Takvo stanje ne koristi građanima da se donesu kvalitetna rješenja, već samo da se izglasaju određene stvari, rekao je Goran Predojević, šef Kluba odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora, na današnjoj konferenciji za novinare.

– U posljednje vrijeme veliki broj tačaka, inače više nego u odnosu na predloženi dnevni red, dolazi na Skupštinu bez materijala. Ono što je bio slučaj juče je to da je bilo oko 20 prijedloga novih tačaka koje su onda povučene, pa su neke preložene na Skupštini, zato smo odlučili da za dnevni red ne glasamo, jer smo smatrali da nema smisla tako i održati Skupštinu. Ja sam to par puta na Skupštini govorio, da ako će se takva praksa nastaviti, da nemamo potrebe ni sazivati, te na takav način raditi – dodao je Predojević.

S obzirom da je Okružni sud u Prijedoru uvažio tužbe odbornika DNS-a Olivere Brdar Mirković i Brane Radanovića protiv Skupštine grada Prijedor i naložio Skupštini da poništi rješenje kojim je izmijenjen sastav Komisije za izbor i imenovanje lokalnog parlamenta, Predojević kaže da na tome ne staju, te da nastavljaju svoju pravnu borbu.

– U presudi piše da se odluka poništava, te da se odluke koje proizilaze nakon toga od novoizabrane komisije poništavaju, tako da ćemo vidjeti kakve će to posljedice imati – rekao je Predojević.

Klub odbornika DNS-a u Skupštini grada Prijedora i dalje zauzima stav da je skupštinska većina u prošloj godini radila mimo zakona, da se nije bavila pitanjima građana, već politikanstvom.

M.Šodić

PrethodniINCIDENT U PRIJEDORU Narodni poslanik IŠAMARAO predsjednika Boračke organizacije
SlijedećiProjekat razvoja turizma u prirodi (video)