U prijedorskoj Gradskoj čitaonici večeras je održano književno veče sa banjalučkom književnicom Tanjom Stupar Trifunović,  na kojem su predstavljene njene posljednje tri knjige  romani: “Satovi u majčinoj sobi”, “Otkako sam kupila labuda” i grafički roman “More je bilo mirno.”

-“Sve tri ove knjige bave se porodičnim odnosima, a u fokusu je žena. Mene su oduvjek zanimali lični odnosi, jer su oni ogledalo svih odnosa koje imamo u životu i u svijetu oko sebe. Zapravo, te mikro priče obilježavaju makro priče. Uvijek sam smatrala da se više može u pisanju reći kroz male priče, koje negdje u pozadini daju taj nekakav  širi veći kontekst, nego ulaziti u neke veće priče, pa se  izgubite  u njima.  U njima je teže emotivno vezati se sa čitaocem i napraviti tu neku atmosferu intimnosti”, poručila je Trifunovićeva.  

Tanja Stupar Trifunović čest je gost gradske čitaonice i dobro je poznata prijedorskoj publici, rekla je Gordana Vila, vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

Vila je podsjetila da je upravo danas zatvoren konkurs za izbor publikovanih djela zavičajnih pisaca koje je organizovala prijedorska biblioteka “Ćirilo i metodije”.

P.Š.

PrethodniKUDA SA STARIM AUTOMOBILSKIM GUMAMA?
SlijedećiPOJAČANA KONTROLA UČESNIKA U SAOBRAĆAJU