U izbornu trku koalicija Demokratski savez – Narodni demokratski pokret krenula je sa glavnog prijedorskog trga, gdje su sa građanima razgovarali  kandidati za odbornike u gradskoj skupštini.

U ovoj koaliciji uvjerni su u dobar izborni rezultat, navodeći da su se ozbiljno pripremili za izbore i da na listi imaju kvalitetne ljude. Program koji se nudi građanima u fokusu ima privredni razvoj Prijedora, jer to je osnova za dalji razvoj grada smatra Tomislav Prpoš, nosilac odborničke liste koalicije DEMOS-NDP.

– Smatramo da razvojem privrede možemo riješti najbitnija pitanja, a to su zapošljavanje, opstanak ljudi u našem gradu, čuvanje socijalno-ekonomskog mira. A razvoj privrede rješava i druga važna pitanja – rekao je Prpoš.

Silvi Milanović, kandidat za odbornika ispred ove koalicije, poručila je da građani u narednom periodu treba da dobro razmisle kome će 15. novembra dati svoj glas.

– Apelujem na građane da uzmu izborni materijal svih partija, da dobro prouče liste i sve kandidate. Sve su to Prijedorčani, i neka izaberu one najbolje – rekla je Milanovićeva.

Politka koja je vođena u Prijedoru preko 20 godina dovela je do toga da ovaj grad sve više i više propada, poručila je Aleksandra Čanić kandidat koalicije za odbonika.

-Naša lista, sačinjema većinom od mladih i obrazovanih ljudi, nudi promjene. Ali one koje se prvo moraju desiti u našim glavama. Promjene koje nude nove politike i nove načine upravljanja – izjavila je Čanićeva.

Ova koalicja kampanju će voditi pod motom “Prijedor prije svega!”. NA odborničkoj listi DEMOS-NDP nalaze se 33 kandidata.

Z.J.