6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

U KOBNOJ IGRI TEŠKO POVRIJEĐENI MLADIĆ I DJEVOJKA 

Najnovije vijesti

Lana Čolić (18)  i Erol Sarač (17),  oboje iz Banjaluke, zadobili su sinoć  oko 19 i 20 časova  teške tjelesne povrede od strujnog udara kontaktne mreže, koji se dogodio dvjestotinjak metara, od željezničke stanice u Kozarcu. Oboje su zbrinuti u banjalučkoj Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje a njihove povrede su vrlo ozbiljne rečeno je u Univerzitetsko kliničkom centru u Banjalci. “Prema riječima načelnika Klinike, doktora Darka Golića i dežurnog ljekara Velimira Škrbića, pacijent L. Č. je trenutno stabilna, ali su sve daljnje prognoze preuranjene i krajnje neizvjesne, dok je pacijent  E. S. trenutno stabilan, ali su prognoze još uvijek neizvjesne”, saopšteno je danas iz banjalučke klinike. Kako sazanjemo na licu mjesta Lana i Erol su u subotu stigli u Trnopolje, s grupom svojih vršnjaka. Slavili su 18 rođendan svog drugara  Filipa.

Filipovi djed i baka, Slavko i Gordana Nišević, su im ustupili kuću.

Ništa po njihovim riječima nije slutilo na tragediju. Slavko priča da su se dobro zabavljali i planirali da se vrate vozom, onako kako su i stigli do Trnopolja, jer im je to bilo interesantno. Kupili su i povratne karte i na stanicu krenuli ranije kako bi na vrijeme stigli.

Slavko Nišević

– Bilo im je lijepo i nije bilo nikakvih probelma. Na stanicu su krenuli ranije, nekih 45 minuta, jer voz za  Banjaluku ide u 20 časova. Kažu, idemo malo ranije da ne trčimo. Pozdravljali su se s komšijama, sa mnom i s bakom i otišli. Kamo sreće da su zakasnili. Ne bi stigli i možda se ova nesreća nebi ni desila…- priča očajan Slavko.

Djeca su im kasnije ispričala, da su se Erol i Lana u jednom trenutku ljestvama popela na jedan od starih vagona. Navodno su se htjeli slikati. U tom trenutku odbacio ih je strujni udar. Očajna Gordana kaže da je Erol bio pri svijesti, ali da mu zbog struje nisu smjeli prići Lana je ležala u krilu jednog drugara. Trudili su se da ostane budna..

Gordana Nišević

-Gubila se, a mi smo je molili  “Lana gledaj, nemoj molim te zaspati “. Ubrzo su stigla dvoja kola hitne pomoći, medicinarima smo pomogli da ih unesu u sanitetska vozila. Erol je otišao jednim kolima, a Lana  drugim – priča Gordana koja je od trenutka tragedije na tabletama za smirenje.

Slučaj je policiji prijavljen sinoć oko 19 i 40 časova. Uviđajem je, kako je rečeno u Policijskoj upravi Prijedor,  utvrđeno “da su se dva lica, od kojih je jedno maloljetno, krećući se željezničkom prugom popela na vagon koji već duže vrijeme nije u funkciji, usljed čega je, zbog blizine električnih kablova visokog napona iznad vagona, došlo do strujnog udara.“- navedeno je iz Policijske uprave Prijedor. Obaviješten je i tužilac Okružnog tužilaštva iz Banjaluke.

Željeznička stanica Kozarac

U Željeznicama RS navode “da se nesreća dogodila kada su se iz grupe koja se nedozvoljeno kretala željezničkom prugom Sarač i Čolićeva, uprkos vidnim upozorenjima i upozorenjima skretničara,  izdvojili i popeli na krov starih teretnih kola na četvrtom kolosijeku ušavši u zonu opasnosti od strujnog udara zbog blizine kontaktne mreže u staničnom području.“
Iz Željeznice RS  apelovali su na pješake da radi svoje bezbjednosti, poštuju propise i ponovo upozorili  da je kretanje prugom zabranjeno i da se pruga prelazi samo na za to predviđenim putnim prelazima.

– Takođe, upozoravamo da neovlašteno penjanje po kolima može biti kobno s obzirom da je kontaktna mreža pod naponom- navodi se u saopštenju.

K.V.

Foto: Giga