”Kolubarska bitka”, nova predstava Prijedorskog pozorišta (video)

Anbsambl Prijedorskog pozorišta, pojačan glumcima iz Banjaluke i Beograda, uveliko radi na novoj predstavi ”Kolubarska bitka”, nastaloj po romanu Dobrice Ćosića ”Vreme smrti”, a u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza. Reditelj ove predstave, koja će i otvoriti novu pozorišnu sezonu u Prijedoru, je  Aleksandar Dunđerović, profesor režije Kraljevske akademije umjetnosti  u Birmingemu.

Aleksandar Dunđerović, profesor režije  Kraljevske akademije umjetnosti  u Birmingemu

– Mogu da kažem da je veliko interesovanje za ovu predstavu kod mojih kolega u Engleskoj zato što je vezana za stogodišnjicu kraja Prvog svjetskog rata, a istovremeno i za najčuveniju bitku u tom ratu – rekao je Dunđerović, izrazivši zadovoljstvo što ovaj projekat radi u Prijedorskom pozorištu.

Veliki jubilej, sto godina od kraja Prvog svjetskog rata, osnovni je razlog što su se u Prijedorskom pozorištu odlučili za stavljanje na repertoar ovog vrlo zahtjevnog pozorišnog komada, kaže direktor pozorišta Zoran Baroš.

Zoran Baroš, direktor Pozorišta

Pored glumaca Prijedorskog pozorišta, u predstavi igraju i gostujući glumci iz Beograda i Banja Luke: Slobodan Ćustić, Branko Janković i Goran Jokić.

P. Š.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!