KOMŠIJE TRAŽE POMOĆ PORODICI MIRJANE ŽUNIĆ (VIDEO)

Hladni februarski dani donijeli su dodatne nevolje šestočlanoj porodici Mirjane Žunić iz Donje Puharske, inače samohranoj majci petero djece, koji žive od 360 KM dječijeg dodatka. Prije mjesec dana zbog duga od 800 KM isključena im je struja, a nedavno su ostali i bez drva za ogrev.

Mirjana Žunić sa najmlađom Lejlom

Zahvaljujući nekim humanitarnim organizacijama i Enesu Kapetanoviću predsjedniku Savjeta Mjesne zajednice ovih dana dopremljena su im dva metra drveta te nešto hrane i odjeće, kaže Mirjana, dodajući da joj je trenutno najpotrebnija  struja bez koje se teško živi.

Enes Kapetanović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Puharska ističe da su u mjesnoj zajednici pomagali brojne siromašne porodice, ali da je trenutno najteža situacija kod Mirjane Žunić i njenih petero djece.

Enes Kapetanović, predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Puharska

-Ovoj porodici planiramo i dalje pomagati, ali prvo je potrebno riješiti problem vlage u kući, kaže Kapetanović.

U selu su planirali formirati komisiju koja bi vodila brigu o prispjelim donacijama Žunićevima, jer smatraju da oni sami nisu u stanju voditi akcije.

Od petero Mirjanine djece četvero ih ide u osnovnu školu, koju pohađaju u Centru Sunce, jer tamo imaju i besplatan topli obrok. Djecu je, kako kaže, Mirjana stekla iz tri braka. Slađana i Biljana su iz prvog. Otac im se nikada nije pojavljivao, dok je otac Denisa i Elvisa poginuo radeći u šumi. Jedino otac šestomjesečne Lejle, povremeno ih obilazi.

Svi ljudi dobere volje koji žele da pomognu ovo samohranoj majci sa petoro djece mogu se javiti na 065 710 446.

P.Š.

foto: Giga

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!