Na adresu Komunalne policije u Prijedoru tokom 2019. godine stiglo je blizu 2.000 zahtijeva građana. Većina njih odnosila se na neodržavanje stambenih zgrada i nesavjesno odlaganje smeća. Potvrdio je ovo Darko Avramov, šef Odsjeka Komunalne policije.

– Etažne zajednice u većini slučajeva ne funkcionišu onako kako bi trebalo da funkcionišu. Građani moraju shvatiti da je zgrada u kojoj žive, njihova kuća  i da se moraju brinuti o njoj. Trudimo se da utičemo na njihovu svijest i da oni shvate da je to njihov problem, te da ga ne može niko drugi riješiti – dodao je Avramov.

Prijedorčani nisu savjesni ni po pitanju održavanja rastinja i drugog zelenila, što u većini slučajeva utiče na bezbjednost u saobraćaju. Takođe, ogroman problem su i divlje deponije.

– Ljudi i dalje, pored svih naših apela da kabasti materijal voze na deponiju “Kurevo”, što ne zahtijeva mnogo novca,  smeće odlažu na bilo koje mjesto, a najviše je deponija na Žegeru – istakao je Avramov.

Pripadnici Komunalne policije u protekloj godini intervenisali su i po pitanju odlaganja starih guma putničkih i teretnih vozila, a zabilježen je i veliki broj slučajeva nepropisnog parkiranja.

B.D.

PrethodniU BOLNICI ZABRANJENE POSJETE ZBOG GRIPA (video)
SlijedećiCSR PRIJEDOR: USPJEŠNO REALIZOVANA KAMPANJA “NEDJELJA BRAKA” (video)