Ekonomske posljedice virusa korona ne zaobilaze ni prijedorske „Komunalne usluge“.  Radilo se intenzivije, ali prihodi su opali zbog prestanka rada brojnih ugostitelja, usljed epidemiološke situacije.

Hoteli i druge ugotiteljske radnje imaju velike probleme u, i tome se mora prilagoditi i „Komunalno preduzeće“, a  mora se imati i razumijevanje prema tim korisnicima, kaže Dujo  Milanko, direktor ovog preduzeća.

– U suštini , nama je najveći problem finasiranje iz zajedničke komunalne potrošnje, koje nam je prethodna skupštinska umanjila u dva navrata. Tako da nam je to veći problem. Što se tiče procenta naplate,  prilično smo zadovoljni, jer domaćinstva plaćaju oko 90%, što je i neki realan maksimum. A naplata je dobra i kad je u pitanju zanatski sektor-   rekao je Milanko.

Problem koji nastaje zbog umanjenih prihoda je nemogućnost  obnove opreme i mehanizacije, kaže Milanko, a to je neophodno kako bi se podigao kvalitet usluga.

– Mi  ne možemo iz ukupnih prihoda da izvodjimo finasijske sredtva za zanavljenje sredstava za rad. Posebno kad su u pitanju kamioni za smeće. Ili jedne nove cisteren za pranje ulice. Na deponiji već imamo problema sa mašinama koje rade u teškim uslovima, a rok trajanja im je petnaest godina – kaže Milanko, koji je podsjetio da je prošle godine Danska donirala dva kamiona za odvoz otpada, te oko 2.500 kontejnera. Ovi kontejneri korisnicima  se distribuišu besplatno, kako predzuećima tako i privatnim licima.

Što se tiče obima posla u vrijeme epidemije on je se nešto veći, ali je i rizičniji za radnike na terenu, jer se radilo i sa infektivnim otpadom.  Međutm, niko od radnika  nije bio pozitivan na virus korona, a u „Komunalnim uslugama“ očekuju da će tako i ostati.

Z.J.