6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

KONCERT ETNO GRUPE „TRAG“

Najnovije vijesti

Povodom obilježavanja četvrt vijeka od odbrane grada, u organizaciji Udruženja djece poginulih boraca „Naslijeđe“, večeras je u gradskom pozorištu održan koncert etno grupe „Trag“.

Zlatko Ritan, predsjednik „Naslijeđa“, podsjetio je „da je ovo Udruženje osnovano s ciljem očuvanja tradicije otadžbinskih ratova u prethodnom vijeku i unapređenja prava djece poginulih boraca“. „“Trag „ predstavlja ozbiljnu umjetničku grupu koja se muzikom bavi na poseban način, njeguje tradiciju  i smatramo da je to jedna dobra tačka koja povezuje i „Naslijeđe“ i „Trag““, rekao je Ritan.

Valentina Milekić, umjetnički rukovodilac grupe „Trag“ rekla je da su u Prijedoru nastupali nekoliko puta, i sa cjelovečernjim koncertom, kao i „ da ih posebno raduje što su poziv za gostovanjem dobili od Udruženja djece poginulih boraca „Naslijeđe“. „Raduje nas što smo u prilici da se predstavimo pred prijedorskom publikom, koja je pozitivna, puna dobrih vibracija, tako da iz Prijedora uvijek odlazimo prepuni utisaka“, rekla je Milekić.

Pokrovitelj koncerta etno grupe „Trag“ bio je grad Prijedor.

KV

Foto: Giga