Muzej Kozare iz Prijedora raspisao je konkurs za 2. Međunarodno bijenale radova na papiru “Prijedor 2018”, koji će biti otvoren do 15. marta.Pravo učešća na konkursu imaju svi punoljetni likovni stvaraoci koji prihvataju uslove učešća i izložbene kategorije među kojima su slikarstvo, crtež i grafika, te fotografija i intermedija.

Prema propozicijama konkursa, slobodan je izbor tema i tehnika, a maksimalno dozvoljena dimenzija rada je format A4, isključivo na papiru. “U obzir dolaze samo originalni radovi, nastali u posljednje dvije godine. Radovi koje selekciona komisija bude vrednovala kao djela visokog umjetničkog i profesionalnog dometa, biće prihvaćeni za izlaganje”, navedeno je u konkursu koji je objavio Muzej Kozare.

Svi autori, osim umjetnika koji izlažu po pozivu i autora iz Prijedora, plaćaju participaciju za učešće na Bijenalu koja za domaće autore iznosi 10 KM, a za strane autore 10 evra. Nagrade Bijenala su tri ravnopravne nagrade u iznosu od 500 evra za svaku izložbenu kategoriju.

Međunarodni žiri 2. Međunarodnog bijenala radova na papiru “Prijedor 2018” čine Majkl Nikson iz Velike Britanije, LJiljana Subotić iz Srbije i Milivoje Unković iz BiH. Oni će selekciju i žiriranje radova izvršiti od 25. do 27. aprila. Svečano otvaranje izložbe predviđeno je za 22. avgust u Muzeju Kozare, a neki od radova prihvaćenih za izlaganje biće izloženi u “Galeriji 96” u Prijedoru.

Iz Muzeja Kozare ističu da se svi zainteresovani za učešće na konkursu mogu obratiti za dodatne informacije na i-mejl adresu bijenaleprijedor@gmail.com.

SRNA

PrethodniDVA LICA LIŠENA SLOBODE NA GRANIČNOM PRELAZU
SlijedećiTURNIR U MALOM FUDBALU “PRIJEDOR 2018” IGRA SE I DANAS (VIDEO)