Već desetu godinu zaredom, Pozorište Prijedor raspisuje konkurs za najbolju predstavu dramskih sekcija prijedorskih osnovnih škola. Po riječima direktora Zorana Baroša, predstava mora biti urađena isključivo vlastitim snagama učenika i zaposlenih svake prijavljene škole. Najkraće trajanje predstave je 30 minuta.

– Ovim konkursom podstičemo rad dramskih sekcija u prijedorskim školama, a takođe formiramo pozorišnu publiku među mladim generacijama – ističe Baroš.

Ovo je način da se među učenicima otkriju talenti koji će se uključiti u rad Omladinskog dramskog studija “Živko Desnica”, a nakon toga školovati na akademiji i postati dio ovdašnjeg pozorišnog ansambla. Rok za prijavu je 30. mart, a za završetak predstave 30. april. Prijavljene škole obavezne su napraviti video simak predstave i dostaviti Pozorištu do kraja aprila. Dvije najbolje predstave biće izvedene u Pozorištu Prijedor krajem maja. Podsjetimo, prošlogodišnji pobjednici bili su učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova, sa predstavom “Magareće godine”.

D. S.

PrethodniDOBRI REZULTATI PROJEKTA “BRIGA O DJECI” (video)
SlijedećiSutra “Lovačka lažijada” (video)