6.8 C
Prijedor
Ponedjeljak, 26 Februara, 2024

KONKURS ZA PETI JUBILARNI MURAL

Najnovije vijesti

Udruženje likovnih umjetnika Prijedor raspisalo je konkurs za najbolji mural u Prijedoru u 2017. godini. Peti jubilarni mural biće oslikan na fasadi Osnovne škole “Desanka Maksimović”.

To je i poveznica sa prvim muralom koji je na školi uradila Paola de Manincor, po kojoj ova međunarodna nagrada i nosi ime.  “Brendiranjem” murala, po riječima, Borisa Eremića, predsjednika Udruženja likovnih umjetnika, Prijedor na najbolji mogući način nastavlja stogodišnju tradiciju grada slikara, ali i postaje prepoznatljiv kao grad murala.

Boris Eremić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika

-Prošlogodišnji muralisti su bili iz Beograda, pa iz Berlina, iz Rumunije…negdje mapiramo Prijedor na kulturnij mapi  Evrope i s ponosom mogu reći da je ovo jedini konkurs  za mural u Istočnoj Evropi, – kaže Eremić.

Konkurs je otvoren prvog juna i traje do polovine jula. Pobjedniku konkursa sleduje plaketa “Paola de Manincor”, mogućnost da oslika mural i nagrada u iznosu od 3.000 maraka koju dodjeljuje Udruženje likovnih umjetnika  uz pomoć grada i Autonomne  Provincije Trento s kojom Udruženje likovnih umjetnika godinama sarađuje.

M.Z.