Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA: TADIĆ ZAMJENIK GRADONAČELNIKA, JAKUPOVIĆ PONOVO PREDSJEDNIK 

NAJNOVIJE VIJESTI

Danas je održana konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedor, na kojoj je zakletvu položio 31 novoizabrani odbornik. Zakletvu je položio i novi gradonačelnik Milenko Đaković, koji je odbornicima predočio program i strategiju rada u naredne četiri godine.

img_0193

– Osnov za rad u ovom mandatu jeste Integralna strategija razvoja grada od 2014. do 2024. godine. Na prvo mjesto stavljeno je otvaranje novih radnih mjesta i obrazovanje ljudi, kako bi se obezbijedili uslovi za zapošljavanje što većeg broja građana. Bitno je i pitanje društvenih djelatnosti, sportskih aktivnosti, te razvijanje dobrih odnosa između vjerskih zajednica – izjavio je Đaković. On je dodao da će raditi na unapređenju položaja boraca, kao i svih socijalno ugroženih kategorija.

img_0189

Za zamjenika gradonačelnika izabran je Drago Tadić, koji je naveo da je ova funkcija velika čast, ali i velika obaveza prema svim građanima Prijedora. Predsjednik Skupštine grada ponovo će biti Sead Jakupović, a Željko Škondrić imenovan je za vršioca dužnosti sekretara Skupštine. Vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u Gradskoj upravi, do izbora novih, ostaju kadrovi koji su te funkcije obavljali u prethodne četiri godine. Nakon konstitutivne, održana je posebna sjednica na kojoj je bilo riječi o rebalansu budžeta za 2016. godinu.

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga