Za danas je zakazana konstitutivna sjednica Skupštine grada Prijedora.
Na dnevnom redu sjednice su formiranje radnog predsjedništva, verifikacija mandata odbornicima i polaganje svečane zakletve, a potom verifikacija mandata novim odbornicima, rješenje o prestanku mandata odbornicima prethodnog saziva i razrješenje predsjednika Skupštine, potpredsjednika i vršioca dužnosti sekretara Skupštine, kao i zamjenika gradonačelnika.

Slijede izbor predsjednika i članova Komisije za izbor i imenovanje, predsjednika i potpredsjednika Skupštine grada Prijedora, kao i zamjenika gradonačelnika Prijedora, te imenovanje vršilaca dužnosti sekretara Skupštine i načelnika odjeljenja Gradske uprave.

Na dnevnom redu su i imenovanja komisija za primopredaju dužnosti između razriješenog i izabranog predsjednika Skupštine i između imenovanih i razriješenih službenika na rukovodnim dužnostima.

Svečane zakletve položiće i gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika, a nakon toga slijedi programsko obraćanje gradonačelnika.

Mandate u Skupštini grada Prijedora na lokalnim izborima održanim 15. novembra osvojilo je 10 političkih stranaka, jedan nezavisni kandidat i jedan predstavnik nacionalnih manjina, a vodeći su SNSD sa osam mandata, DNS sa šest i SDS sa tri.

Po dva mandata osvojili su Pokret za Prijedor, SDA, Ujedinjena Srpska, SPS, SP i PDP, a jedan mandat dobili su nezavisni kandidat Slađana Radaković i kandidat sa liste nacionalnih manjina Andrija Vukotić.

Najveće povjerenje birača na listi SNSD-a osvojili su Saša Bursać, Slobodan Javor, Goran Velaula, Aleksandar Gajić, Nikola Vujasinović, Dalibor Kos, Žarko Tatić i Aleksandar Milješić.

Iz DNS-a najviše glasova osvojio je Milenko Đaković, a slijede Zlatko Ritan, Goran Predojević, Slavica Popović, Mladen Radišić i Igor Javorić.

U SDS-u su to Biljana Knežević, Srđan Adamović i aktuelni narodni poslanik Milan Tubin.

Sa liste Pokret za Prijedor mandate su osvojili Mirsad Duratović iz DF-a, te Azra Pašalić iz PDA, SDA će predstavljati Mesud Trnjanin i Almasa Mušić, Ujedinjenu Srpsku Nenad Mejakić i Žarko Kovačević, SPS Duško Miletić i Miljana Kos, SP Igor Kneginjić i Nemanja Gruban i PDP Dalibor Grabež i Ranko Smiljanić.

Sjednica Skupštine grada zakazana je za 10.00 časova.

srna