Četvrtak, 25. Aprila 2024.
9.8 C
Prijedor

KONTROLA IZDAVANJA FISKALNIH RAČUNA

NAJNOVIJE VIJESTI

Svi privredni subjekti koji se bave prometom roba i usluga, dužni su građanima izdavati fiskalne račune. No, da to nije uvijek slučaj i da ima malverzacija, govore podaci iz Porekse uprave RS.

– Od početka godine pa sve do 23. novembra za teritoriju koju pokriva Područni centar Prijedor, Odjeljenje za  inspekcijske poslove uradilo je 483 kontrole evidentiranja prometa putem fiskalnih kasa. Ukupno smo izdali 181 prekršajni nalog na sumu od 164 994 KM. U posmatranom periodu  bilo je 65 zabrana obavljanja djelatnosti na period od 15 dana ili više – rekao je Milenko Puzigaća, pomoćnik direktora Poreske uprave RS Područni centar Prijedor.

fiskalni-racun

U akciji kontrole izdavanja fiskalnih računa Poreske uprave na teritoriji RS, koja je počela 10. oktobra, Područni centar Prijedor izvršio je 251 kontrolu, podnesene su ukupno 84 prekršajna naloga na iznos od 75 499 KM, a izrečene su 32 mjere zabrane obavljanja djelatnosti. Puzigaća je naveo da sankcije i kontrole daju pozitivne efekte, i da se mora nastaviti sa radom na suzbijanju sive ekonomije.

Z.J.