U prijedorskoj policiji ponovljeni apeli vozačima da poštuju saobraćajne propise i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola. Glavni uzroci saobraćajnih nezgoda i dalje su brzina i alkohol. Nastavljen je i negativan trend iz 2019. godine, tako da su u januaru ove godine smrtno stradala tri lica – dva u Prijedoru i jedno u Novom Gradu, rekao je načelnik Sretoja Vujanović na nedavnoj konferenciji za novinare.

Crnom bilansu treba dodati i slučaj tridesetosmogodišnje državljanke Srbije koja je krajem prošle sedmice preminula od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Prijedor – Banjaluka. U januaru je evidentirano 75 saobraćajnih nezgoda.

Mario Milašin, načelnik Sektora policije, rekao je da je tokom januara evidentirano 1.347 saobraćajnih prekršaja i 151 isključenje vozača iz saobraćaja, od kojih 136 zbog vožnje pod uticajem alkohola. Policijska uprava Prijedor realizovaće u ovoj godini niz preventivnih i represivnih aktivnosti u saradnji sa drugim subjektima koji direktno ili indirektno utiču na bezbjednost saobraćaja, rečeno je u policiji.

Akcije kontrole brzine kretanja motornih vozila sprovodiće se uz upotrebu savremenih radarskih sistema “trukam”, “trukam dva” i “dual”. Brzina kretanja kontrolisaće se bez zaustavljanja vozila, a vozačima će prekršajni nalozi biti naknadno uručeni.

KV

PrethodniPOZIV NEZAPOSLENIMA ZA OBUKU ZA CNC OPERATERE I MIG-MAG ZAVARIVAČE
SlijedećiARNO GUJON: „SRBI SU ŽRTVA NEPRAVDE“ (video)