18.8 C
Prijedor
Petak, 1 Decembra, 2023

KONTROLISANO 214 UČESNIKA U SAOBRAĆAJU, 31 POD DEJSTVOM ALKOHOLA

Najnovije vijesti

Tokom  dvodnevne, regionalne akcije policijskih službenika CJB Prijedor „Pojačane kontrole brzine kretanja i učestvovanja u saobraćaju pod dejstvom alkohola“, na području grada Prijedora i Kostajnice ukupno je kontrolisano 214 učesnika u saobraćaju. Za 138 učesnika ili 64,48 odsto kontrolisanih na licu mjesta izrečena je prekršajna sankcija. Zbog prekoračenja brzine vozačia su uručena 103 prekršajna naloga, saopštila je Zvezdana Alendarević, portparol CJB Prijedor.

-Najveći broj prekrašaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja registrovan je je u naseljenim mjestima, a uz novčanu kaznu za 12 vozača izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom zbog prekoračenja brzine preko 30 kilometara po času- navela je Alendarević. Tokom akcije sancionisan je i 31 učesnik u saobraćaju zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Njih 18 zadržano je lišenjem slobode u policijskim stanicama do 12 časova, jer su imali preko 1 g/kg alkohola u organizmu.

Vozačima koji se zateknu da učestvju u saobraćaju pod dejstvom alkohola u količini preko 1,00 g/kg alkohola u organizmu pored novčane kazne u visini od 100 do 400 maraka i mjere zadržavanja lišenjem slobode  izriče se i zaštitna mjera zabrane uparvljanja vozilom.

CJB Prijedor apeluje na sve vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaj poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenje brzine kretanja vozila, te da ne započinju  vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

M.Z.

foto: Dragan Stojnić Giga