17.8 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Marta, 2023

KOPRIVIN MED LIJEČI MNOGE BOLESTI!!!

Najnovije vijesti

Kopriva ima pozitivan uticaj na gušteraču i smanjuje sadržaj šećera u krvi. Ova biljka takođe liječi bolesti i upalu urinarnog trakta i bolesti zadržavanja urina.

Naročito se preporučuje na proljeće.

Ova biljka predstavlja odličan diuretik, sredstvo koje sprečava anemiju.

Lišće koprive je izvor vitamina A, B, D, E i K, minerala (kalcijum, mangan, gvožđe, kalijum, cink, magnezijum i bakar), enzima, hlorofila.

Kako napraviti lijek koji prečišćava krv i riješava svih bolesti:

Sastojci:

  • 1kg lišća koprive
  • 2 limuna
  • 2 jabuke
  • pola kilograma meda
  • želatin, najbolje pektin

Način pripreme:

Pomješajte koprivu i jabuke. Sastojke zajedno sa dva limuna ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Dodajte med i želatin. Dok je mješavina topla ubacite je u tople i sterilne  tegle. Svaki dan uzimajte dvije kašike prije obroka.

Kopriva je najbolji način da pročistite i poboljšate svoju krvnu sliku. Ima pozitivan efekat na pankreas i pomaže prilikom snižavanja šećera u krvi. Ona pomaže kod infekcije urinarnog trakta i stimuliše rad crijevne flore.

Kopriva se takođe koristi za tretiranje jetre i žučne kese, poremećaja sna, tumora u jetri, stomačnih grčeva, čireva, plućnih bolesti, itd. Takođe je vrlo korisna kod virusnih i bakterijskih infekcija.

Ukoliko nemate dovoljno gvožđa u krvi i osjećate se stalno umorno, kopriva je tačno ono što vam treba! Ona sadrži dosta gvožđa i uspješno liječi anemiju.

Nakon nekog perioda korišćenja koprive, pucaćete od zdravlja i energije.

Na žalost, u današnjem društvu ljudi ignorišu ovu biljku i previše često koriste analgetike.

izvor: (webtribune)

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!