12.8 C
Prijedor
Četvrtak, 28 Septembra, 2023

KORONA PAUZIRALA OBILJEŽAVANJE STO GODINA GIMNAZIJE (video)

Najnovije vijesti

Aktivnosti na obilježavanju sto godina Gimnazije „Sveti Sava“ trenutno su na čekanju zbog pandemije virusa korona. U ovoj obrazovnoj ustanovi se nadaju da će, bar u decembru, održati svečanu akademiju povodom značajnog jubileja.

Nadamo se da će do decembra biti bolje, tako da se bar svečana akademija održi onako kako priliči jubileju – kaže Veljko Janjetović, direktor Gimnazije i predstavnik Organizacionog odbora.

Ne krije da je u prošloj godini urađeno mnogo posla, ali problem su finansije.

– Monografija je skoro završena, ali za sve treba novac. Bilo je tu mnogo aktivnosti koje je trebalo da realizuju profesori i učenici, planirano je  snimanje kratkometražnog filma kojim bi bilo obuhvaćeno naših sto godina. Planova ima, ali sad stoje. Svi čekamo rasplet ove situacije – kaže Janjetović i dodaje da su na posljednjoj i drugoj sjednici Organizacionog odbora usvojili okvirni troškovnik Manifestacije. U međuvremenu se nisu sastajali. Računaju da će, kad se sve smiri, biti sluha za finansijsku podršku ove manifestacije, a nije kasno da se neki sadržaji, poput monografije,  premjeste za narednu godinu.

M. Z.