Pionirska liga mladih Košarkaškog saveza Republike Srpske u znaku je uspjeha pionira Košarkaškog kluba “Hanters” Prijedor. U grupi “B” za Područni okrug Banja Luka, Prijedorčani su bili superiorni i   osvojili prvo mjesto. Sa 80:73 pobijedili su tim “Rookie” Banjaluka. O njihovoj superiornosti govore rezultati ostalih susreta:

“Hanters” –  “Una” Koz. Dubica 91:26,”Hanters”- “Šampion Alf-om”  Banjaluka 82:69, “Sportlive” Banjaluka – “Hanters” 42:87,

“Hanters “- “Rookie” Banjaluka 81:69,”Una” Koz. Dubica – “Hunters”  54:95, “Šampion Alf-om” Banjaluka – “Hanters” 55:73 i  “Hanters”- “Sportlajv” Banjaluka 81:40. Sa 16 bodova su prvi ispred ”Šampion Alf-om” Banjaluka.

Nakon polufinalnog turnira za prvaka, PKO Banjaluka su drugi i sa prvoplasiranom ekipom “Igokea” iz Aleksandrovca izborili su vizu za završni turnir finala u Trebinju. Tamo žele izboriti plasman među 10 najboljih ekipa u Premijer ligu BiH. Prema riječima trenera Darija Stolića, nekoliko momaka iz ove generacije igralo je i u kadetskoj ligi i na više jakih turnira koje su osvojili.

U borbi za titulu za najbolje pionirske ekipe u Republici Srpskoj, košarkaši “Hantersa” igraće protiv “Igokee”, KK “Budućnost BN” iz Bijeljine i domaćina, OKK “Leotar” Trebinje.

M.Bogun

PrethodniSKI KUP NA KOZARI: TENISERIMA NAJVIŠE MEDALJA (FOTO)
SlijedećiDAN SJEĆANJA NA POGINULE POLICAJCE (VIDEO i FOTO GALERIJA )