U derbiju 14. kola  šampionata Republike Srpske za košarkaše ekipa “Sutjeske” iz Foče je u dvorani “Mladost” Prijedor rezultatom 90:81 savladala Košarkaški klub “Prijedor”. Fočaci su superiorno odigrali prvu četvrtinu i dobili  sa 20 koševa viška 29:9. Po ostalim četvrtinama je bilo 25:23,20:28 i 27:10.  Trener “Prijedora” Danilo Palalić ističe da su njegovi momci zatajili.

Milenko Ivanović, trener  KK “Sutjeska” ističe da su dobro otvorili meč i pobejdnika je prtesudila prva četvrtina.

U domaćem timu “Prijedora” Aleksandar Ivetić je imao učinak od 21. postignutog  koša i šest asistencija. Povratnik u tim Igor Damjanović postigao je 13 , Žarko Rajković 12, Nemanja Vujmilović 10, Ognjen Bilanović 9, novajlija u timu Dejan Kelečević 8, Mirza Todorovac 6 a Srđan Stakić dva koša. Još su igrali: Marko Blaz, Dragan Vuković,  a u timu su bili i mladi Marko Modrić i i Nikola Pašić.  Trener Palalić ističe da će meč analizirati a najavljuje i određene  sankcije .

Košarkaši “Prijedora”, sa 910 postignutih i 967 primljenih koševa i 17 bodova su , trenutno, deveti  tim Lige. U narednom kolu, po gostujuće bodove putuju u Ugljevik gdje ih dočekuje pretposlednji “Rudar 2015”.

M.Bogun

Prethodni TURNIR “PRIJEDOR 2018”: ODLUKA O ČETVRTFINALISTIMA SUTRA  
SlijedećiPOČELO SUĐENJE OPTUŽENOM ZA DVOSTRUKO UBISTVO