3.8 C
Prijedor
Petak, 2 Decembra, 2022

„KOZARA ULTRA TRAIL“ OKUPILA 170 REKREATIVACA IZ VIŠE ZEMALJA (VIDEO)

Najnovije vijesti

Na Kozari kod Prijedora organizovana je dvodnevna manifestacija „ Kozara- Ultra trail 2018“koja je u tri trke, na 20, 40 i sto kilometera privukla 170  rekreativaca i zaljubljenika u brdsko planinske trke  iz BiH-a , Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore,  Grčke , Mađarske,Austrije…

Start sve tri trke u različitim vremenskim terminima, u 6, 8 i 10 sati,  bio je jutros u Rajkovićima , a  najatraktivnija  trka je ona na sto kilometara  čiji bi učesnici po riječima Duška Blažića, kontrolora staze , trebali stići tek sutra u 6 sati pred hotel „Monument“ na Mrakovici.

Organizator, a riječ je o banjalučakoj organizaciji  UG „Kozara- Ultra trail“ kojoj su se pridružila brojna Udruženja i amateri s područja regije, ističe da je Kozara odabrana iz više razloga.

– Jedna je od najljepših planina idealna za ovakve vrste trka. Ovo je ujedno još jedna  njena turistička promocija- naveli su organizatori. Organizovanje manifestacije pozdravio je i Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora koji je između ostalog rekao „ da iz gradske uprave podržavaju sve aktivnosti koje se dešavaju  na Kozari“.

– Učesnicima želim uspješne trke i to da uživaju u ljepotama Kozare i da iz promovišu u svojim sredinama, ali i na sličnim manifestacijama  – rekao je Đaković.

M.Z.