Začepljen šaht za kanalizaciju, koji se nalazi u dvorištu Doma mjesne zajednice Kozarac, postao je prava noćna mora onih koji koriste ove prostorije. Zbog izlijevanja fekalnih voda strahuju i od zaraze.

Šaht je polomljen, pa se po riječima Zijada Memića, predsjednika KUD-a „Kozara“ iz Kozarca , čiji članovi prostorije Doma koriste za vježbanje, plaše i da se neko ne polomi i nastrada. – Pošto tu dolazi mnogo djece, uzrasta od tri, četiri godine i naravno one starije, tako da je moguće i da se neko od njih povrijedi. Zato bi trebalo i hitno reagovati – poručuje Memić.

Problem datira od decembra prošle godine, kaže Hamdija Joldić, umjetnički rukovodilac KUD-a „Kozara“ iz Kozarca. – Računam da bi tu trebalo iskopati novi kanal u dužini od nekih 20-tak metara, zamijeniti stare cijevi novim i da se dvorište konačno  počne uređivati. Da liči na dvorište, da se može normalno posjediti. Ovako, od ovog smrada tu se ne može biti – kaže Joldić.

S ovim problemom upoznati su i u gradskom Vodovodu. Vlado Reljić, direktor Vodovoda kaže da su snimili stanje. – Tu se u stvari radi o kanalizacionom priključku objekta mjesne zajednice u Kozarcu. Snimili smo stanje oko toga i dali obećanje predstavnicima mjesne zajednice da ćemo to sanirati u nekih sedam do deset dana – kaže Reljić.

Dom u Kozarcu izgrađen je prije 19 godina. Prostorije se koriste za kancelarije mjesne zajednice i rad brojnih udruženja.

M.Z. 

Prethodni„BOSANSKI ATLAS RATNIH ZLOČINA“ PREZENTOVAN U PRIJEDORU (video)
SlijedećiZAVRŠENA 30. SJEDNICA SKUPŠTINE GRADA (video)