Četvrtak, 25. Aprila 2024.
11.8 C
Prijedor

KOZARAC: ŽIVOT KRAJ BETONARE

NAJNOVIJE VIJESTI

Mještani Kozarca koji žive u blizini betonare, koja posluje u okviru preduzeća “Mešić trejd”, već duži period imaju problem zbog zagađenja koje ovo postrojenje stvara, prije svega, zbog velike količine prašine.

img_0014

Dodaju da oni nemaju ništa protiv rada betonare, ali da mora da ispunjava sve predviđene uslove.

img_0023

U gradskoj urbanističko-građevinskoj inspekciji upoznati su sa ovim predmetom.  Betonari “Mešić trejd” 17. avgusta prošle godine zabranjena je proizvodnja betona, jer prethodno nije pribavljena upotrena dozvola. U dva navrata skidana je traka koju je inspekcija postavljala na postrojenje i podnošena je prijava protiv lica N.N. za izvršenje krivičnog djela. Na zahtjev preduzeća “Mešić trejd” odobreno je da ovo preduzeće obavi  radove kojima bi se ispunili uslovi za legalizaciju objekta.

img_0008

Dogovor sa vlasnikom preduzeća imaju i mještani, kojim je predviđena izgradnja zaštitnih zidova, odvodih kanala, ugradnja filtera i slične zaštitne mjere. No, kako kažu, nisu zadovoljni kojom brzinom se ti radovi izvode.

Mirzet Jakupović, vlasnik betonare, nije želio da daje izjave za medije ali je potvrdio da postoji dogovor sa komšijama, i da će svi potrebni radovi biti urađeni uskoro.

Z.J.

Foto: Dragan Stojnić Giga