Na velikom maratonu dugom 60 kilometara pobjednik je Ivan Širić iz biciklističkog kluba “Pedala”.

Na malom maratonu dužine 36 kilometara, kako se očekivalo, trijumfovao je kadetski  reprezentativac BiH Siniša Lukić, član Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor.

Prijedorčanin  Damjan Stupar je bio drugi u konkurenciji kadeta.

Kod dama pobjednik je Alma Alijagić, a druga Una Milana Pjević, članica Biciklističkog kluba “Kozara” Prijedor. Biciklistički klub “Kozara” Prijedor, po prvi put bio je organizator državnog prvenstva. Iako su postavljene staze bile kraće i lakše, loše vrijeme je doprinijelo da maraton bude atraktivniji.

Na šestom biciklističkom maratonu održani su XCM utrka i maraton “Stazama pobjede”, te Državno Prvenstvo BiH u MTB maratonu. Na novouređenoj stazi na Kozari učestvovalo je oko 50 takmičara iz 15 klubova iz BiH.

Uprkos nepovoljnim uslovima takmičari su bili zadovoljni pripremljenim stazama i organizacijom maratona. Bilo je i onih koji su, zbog kvarova, odustajali. Učesnici maratona hvale prethodne i ovogodišnji biciklistički maraton. U Nacionalnom parku “Kozara” zadovoljni su obzirom da su još jednom promovisali turističke potencijale planine Kozare.

 

M.Bogun

PrethodniPOZIV SREDNJOŠKOLCIMA DA UPIŠU RUDARSKI FAKULTET
SlijedećiFK “RUDAR PRIJEDOR”: U DERVENTU PO PRVO MJESTO (VIDEO)