4.8 C
Prijedor
Utorak, 28 Novembra, 2023

“KOZARSKI VJESNIK” OBILJEŽAVA 54 GODINE RADA

Najnovije vijesti

Informativno-poslovni centar “Kozarski vjesnik” i Radio Prijedor danas obilježavaju 54 godine rada. Dio ove medijske kuće, više od 27 godina je Tanja Mandić, radio-voditelj. Sjeća se lijepih, ali i teških vremena i vjeruje da će kriza u kojoj se ovaj medij trenutno nalazi uskoro postati prošlost.

“Počela sam raditi na Radiju 1994. godine, sa jednom dječijom emisijom ‘Bistrooki’, oprobala sam se u svim novinarskim žanrovima. Jedno vrijeme bila sam urednik ovog medija, a danas sam se vratila svojoj ljubavi, radiju i ovdje sam na mjestu radio-voditelja više od dvije i po godine”, dodala je ona.

Podsjetimo da su zbog neplaćenih doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje, te loših uslova rada, radnici “Kozarskog vjesnika” u jednočasovnom štrajku upozorenja. U ovoj medijskoj kući vjeruju da će, uz pomoć Gradske uprave, prevazići ovu situaciju i stati na noge.

“Ja sam u ovoj medijskoj kući 38 godina. Nisam samo glavni i odgovorni urednik, već sam i najstariji novinar. Volim ‘Kozarski vjesnik’ i vjerujem da tu medijsku kuću na sličan način doživljavaju oni koji odlučuju o našoj sudbini. Uvjerena sam da će ispuniti obećanja, u suprotnom sve će biti jako teško, jer ‘Kozarski vjesnik’ je pečat ovog grada”, poručila je Mira Zgonjanin, glavni i odgovorni urednik IPC “Kozarski vjesnik”.

Gradonačelnik Prijedora, Slobodan Javor, ranije je obećao da će problemi u ovoj medijskoj kući biti riješeni.

“Usaglasili smo se da od naredne godine ide povećanje plata. Svima nam je najvažnije da se odblokira račun i mi ćemo se potruditi da obezbijedimo sredstva, da radnici mogu dobijati svoje plate”, rekao je Javor.

U “Kozarskom vjesniku” trenutno su zaposlena 24 radnika.

B. D.