13.8 C
Prijedor
Utorak, 21 Marta, 2023

KOZIĆI DOBILI KUĆU I 80 DUNUMA ZEMLJE

Najnovije vijesti

Zahvaljujući prijedorskom župniku Marku Vidoviću i humanitarnoj organizaciji Karitas četveročlana porodica Mladena Kozića iz Tomašice koja je godinama živjela u jednoj maloj vikendici, koja nije bila njihovo vlasništvo, dobila je vlastiti dom i veliko seosko imanje.

img_9218

Punih devet godina Mladen je sa suprugom i dvoje djece živio u maloj vikendici, od svega dvadesetak kvadratnih metara, koju mu je ustupio komšija. Ove godine  vikendica  zajedno sa popratnim objektima i 80 dunuma zemlje stavljeni su na prodaju. Mladen je bio primoran da se iseli. Natjeran mukom, jer nije zaposlen,  Kozić se obratio prijedorskom župniku za pomoć, koji je odmah po sagledavanju stanja krenuo u akciju.

img_9219

Uz pomoć humanitarne organizacije’’Karitas’’ od vlasnika vikendice Kozićima je kupljen nedovršen stambeni objekat i kompletno zemljište. U potpunosti je opremljena unutrašnjost kuće, a danas su sa nestrpljenje očekivali i namještaj za dvije sobe i dnevni boravak. Domaćin Mladen Kozić danas je izjavio da se osjeća najsrećnijim čovjekom. Zahvalnost duguje župniku Vidoviću i svim ljudima dobre volje.

P.Š.

Foto: Dragan Stojnić Giga

img_9231

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!