Srpsko kulturno-umjetničko društvo “Dr Mladen Stojanović” ove godine, zbog pandemije virusa korona, neće održati tradicionalni godišnji koncert, niti obilježiti 135 godina postojanja i rada. Da ova godina ne bi prošla nezapažena, u ovom društvu odlučili su da uz podršku RTV Prijedor, emituju nastupe svojih sekcija.

S obzirom na opšte poznatu situaciju zbog virusa korona, mi smo rad društva prilagodili mjerama koje su donijeli krizni štabovi, rekao je Nebojša Aleksić, sekretar društva i dodao da će ove godine nastup članova ovog društva biti snimljen i publici predstavljen preko televizijskih ekrana.

– Nije problem broj gledalaca u publici kojih može biti 80, nego par stotina izvođača iza scene. To bi bilo rizično. Zato smo odlučili da taj koncert ove godine snimimo i to svaka sekcija posebno svoj dio programa i da to kasnije ukomponujemo u jednu cjelinu. U svemu tom će nam pomoći RTV Prijedor koja će nas podržati tehnički i medijski popratiti onako kako smo zamislili – pojasnio je Aleksić.

Probe za televizijski koncert koji će biti snimljen do polovine, a prikazan krajem decembra trenutno imaju izvođački ansambl i jedna dječija sekcija.

– Jedino izvođački ansambl radi na onom što će izvesti na tom koncertu i još jedna dječija grupa. Tako da u ovom momentu možemo da se organizujemo. Iskreno se nadamo da ćemo naš plan uspjeti da realizujemo, zbog cijele ove situacije – dodao je on.

Ove godine, članovi ovog društva trebali su imati brojna gostovanja. Plasirali su se na evropsku smotru folklora. Trebali su da putuju u Pariz, a nakon toga i u Bugarsku. U planu je bilo i učešće na mnogim festivalima, ali nažalost, pandemija virusa korona je sve zaustavila.

P.Š.