19.8 C
Prijedor
Srijeda, 31 Maja, 2023

KRČENJE ŽIVICA PORED PUTA – ZAKONSKA OBAVEZA

Najnovije vijesti

Građani Prijedora dužni su da krče rastinje na svom zemljištu, koje se nalazi pored puta. Živo rastinje koje se ne održava, naročito na imanjima koja se nalaze pored oštrih krivina ili raskrsnica, smanjuje preglednost, a samim tim i bezbjednost saobraćaja. Komunalna policija grada Prijedora, u saradnji sa Odsjekom za mjesne zajednice, vrši kontrolu tako što koordinatori mjesnih zajednica pismeno obavještavaju lica koja ne ispunjavaju obavezu krčenja svojih imanja.

img_0481

– Komunalna policija reaguje tek kada se to lice ogluši na zahtjev koordinatora. Prethodne dvije godine bile su upozoravajuće i trudili smo se da damo određen rok da ljudi izvrše krčenje živica – rekao je Darko Avramov, šef Odsjeka Komunalne policije grada Prijedora.   Novčane kazne za fizička lica koja ne održavaju imanja pored puteva  kreću se između 300 i 700 KM, a za pravna lica između 500 i 3.000 KM.

– Veliki problem predstavljaju neriješeni imovinski odnosi. U većini takvih slučajeva imamo ljude koji koriste zemljište, ali kada im se obratimo, kažu da nije njihovo. No, uvijek nastojimo da pronađemo rješenje u takvim slučajevima, kako bi i ti dijelovi puta bili uređeni – dodao je Avramov. Iz Komunalne policije poručili su da krajnji cilj nije naplaćivanje kazni, već da se stvori svijest kod građana da, održavanjem vlastitog imanja, doprinose povećanju bezbjednosti saobraćaja te dobijaju ljepše i čistije uslove življenja.

Z. J.

foto: Giga

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!