-2.2 C
Prijedor
Četvrtak, 30 Novembra, 2023

KREJIĆ NA SLOBODI, NEMA DOKAZA O PRISILNOJ OBLJUBI

Najnovije vijesti

Dragan Krejić (24), mještanin Gornje Tramošnje kod Oštre Luke, osumnjičen za silovanje 21 godišnje djevojke, pušten je na slobodu,  iz pritvora u kojem je proveo 20 tak dana. Pritvor mu je ukinut  rješenjem Osnovnog suda u Prijedoru.

Ovo je potvrdio branilac osumnjičenog, advokat  Milorad Malić. On  je prijedlog za ukidanje pritvora, kako stoji u sudskom obrazloženju, podnio 13 januara “navodeći   da su pripadnici CJB Prijedor po naredbi Osnovnog suda  u Prijedoru pretresli  vozilo i porodičnu kuću koje u Gornjoj Tramošnji koristi i Dragan Krejić”.

-S obzirom da nije pronađen ni jedan dokaz na upotrebu sile ili prijetnje radi prinude na obljubu kao zakonskog obilježja krivičnog djela silovanja u tom smislu ne postoji  osnovana sumnja kao uslov za određivanje pritvora. – navodi se između ostalog u obrazloženju Suda. Prijedlog Suda prihvatilo je  i Tužilaštvo  ” navodeći da su prestali  razlozi  zbog kojih je određen”.

Podsjećamo Krejiću je pritvor određen 29 decembra prošle godine. Po prijedlogu Okružnog Tužilaštva koji je prihvatio Osnovni sud u Prijedoru. Njega je za silovanje prijavila 21. godišnjakinja s kojom se kako saznajemo  poznavao od ranije.

Izvor: Avaz