Kroz zakonske izmjene i poreske olakšice do većih plata (video)

Zakonske promjene, kao baza za povećanje plata svim zaposlenimа u RS,  bile su tema „Info-dana“, u organizaciji Privredne komore, Poreske uprave RS i ministarstava rada i finansija RS. Poreskim obveznicima, poslodavcima, ali i zaposlenima je pojašnjeno kako da na najlakši način ostvare svoja  prava.

– Prezentovane su izmjene iz radno-pravnih odnosa i njihov uticaj na podnošenje poreske prijave za poreze i doprinose na plate – kaže Persa Paić, pomoćnik direktora u Sektoru za usluge poreskim obveznicima Poreske uprave RS.  Suštinska izmjena, po njenim riječima, odnosi se na promjenu definicije plate.

Persa Paić, pomoćnik direktora u Sektoru za usluge poreskim obveznicima Poreske uprave RS

Dijana Đaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore u Prijedoru,  precizira da je Vlada RS svojim mjerama povećala neoporezivi dio plata sa 200 na 500 KM. To znači da se svim zaposlenima u RS povećava plata za 30 KM. Naglašava da je sada došao momenat da se ovi propisi i primijene, a interesovanje privrednika za ovu temu, po njenim riječima, je prilično veliko.

Dijana Đaković, rukovodilac Kancelarije Privredne komore u Prijedoru

Seminari, ali i „Info-dani“ su prije Prijedora organizovani u svim gradovima i opštinama na području RS.  „Info danu“ u Prijedoru, osim prijedorskih, prisustvovali su privrednici s područja Novog Grada i Kozarske Dubice.

M.Z.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja bez pismene dozvole!