Kako se riješiti starih automobilskih guma koje je zabranjeno odlagati na deponije, a vulkanizeri ih nerado ostavljaju kod sebe, jer  njihovo dalje deponovanje ili reciklaža su veliki problem.

U  prijedorskoj vulkanizerskoj radnj, nakon dugotrajnih muka sa deponovanjem  starih automobilskih  guma uspjeli su pronaći rješenje. Sklopili su ugovor sa cementarom u Kaknju na čiju adresu otpremaju gume koje im ostavljaju mušterije.  Do tada, kako ističe Topčagić, stare gume odvozilo je Komunalno preduzeće, ali zbog toga što ni ono nije imalo dozvolu da deponuje ovaj otpad taj ugovor je raskinut. 

U Komunalnoj policiji ističu da postoji problem odlaganja starih guma na deponijama , naročito onim divljim, a rjeđe njihovo spaljivanje. Po riječima Miroslava Krnete šefa, Odjeka komunalne policije prekršioci se kažnjavaju, mada ih je, kako kaže , teško uhvatiti na djelu.

Iz Komunalne policije apeluju na građane da stare gume ne odlažu na deponije, ali ni u kontejnere  kao kabasti otpad, već da to čine u vulkanizerskim radnjama koje imaju ugovor sa firmama za njihovu reciklažu. Gume se u vulkanizerskoj radnji  mogu ostavljati uz naknadu od tri KM po komadu.  

P.Š.

Prethodni“RUDAR” SPREMAN ZA “ŠIROKI”
SlijedećiKNJIŽEVNO VEČE SA TANJOM STUPAR TRIFUNOVIĆ