Kuglaški klub “Rudar Prijedor” sezonu 2019/20 završio je na drugoj poziciji u Prvoj ligi Republike Srpske. U finalu plej-ofa “Rudar” je poražen od strane ekipe KK “Hercegovac” iz Bileće rezultatom 5-3 (3258-3256). Meč je  odigran u Banjaluci.

Iz prijedorskog tima poručuju da im nije mnogo falilo do šampionske titule, samo tri čunja. Sama utakmica bila je uzbudljiva, o čemu dovoljno govori činjenica  da je o tituli šampiona odlučivao posljednji hitac.

– Naša ekipa je krenula jako i nakon prvog bloka Predojević i Miljatović su donijeli prednost od 2-0 u setovima i 52 čunja. U drugom bloku ekipa “Hercegovca” je izjednačila na 2-2 u setovima uz četiri čunja prednosti za našu ekipu. U zadnjem bloku Mandić i Stijepić su vodili bitku do zadnjeg hitca. Stijepić je donio potrebni set poen našoj ekipi, ali je ukupni rezultat čunjeva donio dva boda ekipi “Hercegovca” i odlučio šampiona – saopšteno je iz “Rudara”

Najbolji u redovima prijedorskog tima bio je Goran Predojević sa 582 oborena čunja , dok je kapiten Siniša Miljatović imao 562 oborena čunja. Dobrom igrom su se istakli i Željko Mandić sa 547 i Stijepić Zoran sa 544 oborena čunja.

– Naša ekipa ne ide na pauzu tokom ljeta već odmah nastavlja pripremu za sledeću sezonu u kojoj očekujemo da se popnemo stepenicu više – poručuju iz “Rudara”.

Z.J.