16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

KUGLAŠKI KLUB “RUDAR”: POVJERENJE  HRGARU I PREDOJEVIĆU (VIDEO)

Najnovije vijesti

Kuglaški klub “Rudar” Prijedor, prije četiri godine, aktivirao je rad. Bili su bez kuglane, opreme, finansija i ekipe, ali sa velikim entuzijazmom. Sada su bez kuglane, sa kompletnom opremom, stabilnim finansijama i jasnom vizijom za naredne četiri godine. Ovo je rečeno na Petoj Skupštini kluba održanoj u prostorijama  RŽR “Ljubija”.

Dosadašnji  predsjednik Upravnog odbora kluba Goran Predojević podnio je iscrpan izvještaj o djelovanju kluba u minule četiri godine. Nakon odluka o razrješenjima organa kluba, radi isteka mandata, uslijedio je izbor i imenovanje novih.

Bojan Hrgar

Na dužnost predsjednika kluba i Skupštine izabran je Bojan Hrgar. U Upravni odbor imenovani su Goran Predojević, Lazo Marčetić, Miloš Marjanović, Bojan Kecman i Mladen Simatović. Na narednoj sjednici izabraće predsjednika. Predsjednik Arbitražne komisije je Ostoja Javorić, a članovi Milan Hrgar i Mladen Radivojac. Svi oni su bili na dužnostima u proteklom periodu. Željko Mandić, dosadašnji v.d. sekretara kluba imenovan je na dužnost sekretara.

Nebojša Malešević

– Kuglaški klub “Rudar” Prijedor trenira i domaće utakmice igra na relaciji Banja Luka – Kozarska Dubica – Gradiška. U šampionatu Srpske slove za uzoran klub i najveće entuzijaste, kuglaške fanatike – kazao je predsjednik Skupštine Kuglaškog saveza Republike Srpske Nebojša Malešević. Izgradnjom savremene kuglane Prijedor bi trebao postati centar kuglaškog sporta Republike Srpske.

– Prijedor je svojevremeno imo 12 kuglaških klubova, a trenutno djeluje samo “Rudar”. Gradnjom kuglane, u okviru nove dvorane na Urijama, stvorili bi se adekvatni uslovi za takmičenje i organizovanje Turnira. Takmičarski prioritet je povratak kluba u Premijer ligu BiH. Podršku klubu, na tom putu, daće i Kuglaški saveza BiH – istakao je predsjednik Upravnog odbora ovog saveza Darko Lacković.

U “Rudaru” očekujući pomoć grada i peijatelja kuglaškog sporta. Ističu  specifičnost kluba čiju glavninu čine fudbaleri. Jedan od njih je i Siniša Miljatović koji je igrao finale Kupa Republike Srpske u fudbalu i kuglanju, istakao je  Goran Predojević i zahvalio se svim koji pomažu aktivnost kluba.

Kuglaši “Rudara” redovno  treniraju i spremaju se za nastavak prvenstva. Sadašnja četvrta pozicija vodi ih u plej-of za prvaka Republike Srpske.

Uz Turnir povodom Dana grada organizovaće i 6. Memorijal “Dejan Hrgar” na kom učestvuju omladinci iz klubova Srbije, Hrvatske i BiH. Memorijal je od ove sezone u kalendarima takmičenja saveza Republike Srpske i BiH.

M.Bogun

foto: Giga