Pandemija virusa korona promijenila je mnoge navike kod građana. Tako se promijenio i način kupovine, pa je sve više onih koji koriste onlajn prodaju. Na vašem telefonu ili računaru odaberete robu koju želite, kliknete i željeni proizvod biva dostavljen na kućni prag. Ništa lakše. I ne čudi što ovaj oblik kupovine doživljava ekspanziju.

Ipak, oprez je potreban. Jer možete biti i žrtva prevare. Najbolje ćete se zaštititi koristeći provjerene i pouzdane platforme za trgovinu putem interneta, poručuje Murisa Marić, izvršni direktor Udruženja građana „DON“, koje se bavi zaštitom prava potrošača.

 – Onlajn prodaja je zakonski definisana i ima trgovaca u našoj zemlji koji se njome bave. I na ovaj način možete doći gotovo do svih artikala. Ali, to su trgovci koji su prepoznati, koji imaju telefon i mejl-adresu. Imate s kim da komunicirate i gdje da vratite robu ukoliko nešto nije u redu –  kaže Marićeva.

Ovaj način kupovine praktično znači da je cijeli svijet tržište. Ali, kada je u pitanju kupovina iz inostranstva, jedan od problema je i nedovoljno poznavanje stranih jezika, prije svega engleskog. Problem je i u tome što većina naših sugrađana kupovinu vrši putem društvenih mreža, napominje Marićeva.

– Mali je broj ljudi koji zaista znaju šta je onlajn kupovina. I koji znaju šta se dešava u ovom svijetu, te da se veliki broj proizvoda kojih nema u trgovinama mogu naći na elektronskim platformama. Mi do tih proizvoda možemo doći, ukoliko nas znanje jezika dobro služi. Ali većina naših sugrađana, nažalost, kupuje na društvenim mrežama. I tu imate stranice sa različitim imenima, ali sa istim proizvodima i istim slikama i očigledno se radi o manipulacijama – rekla je Marićeva.

Što se tiče zakonske regulative, krajem prošle godine je usvojen je novi Zakon o trgovini RS,  kojim je oblast elektonske trgovine izašla iz sive zone. Ali opreza nikad dosta. Pazite od koga i gdje kupujete. Da se ne bi desilo da umjesto naručenog telefona dobijete cjepanicu ili pakovanje tjestenine, jer takvih slučejeva je bilo.

Z.J.