2.8 C
Prijedor
Utorak, 29 Novembra, 2022

KVIZ „ PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“: DALJE IDU ŠKOLE IZ TRNOPOLJA I BUSNOVA

Najnovije vijesti

Osnovna škola „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja pobjednik je prvog kvalifikacionog kruga kviz-takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“. Pored njih, u polufinale se plasirala OŠ „Petar Petrović Njegoš“ iz Busnova, dok su njihovi vršnjaci iz škole „Jovan Dučić“ iz Lamovite završili takmičenje.

– Već drugu godinu učestvujem na ovom kvizu. To je odlična prilika da učenici iz svih prijedorskih osnovnih škola pokažu znanje o gradu u kome žive, da ga predstave djeci širom Republike Srpske, a ujedno da se takmičari međusobno upoznaju i druže – rekla je Sajra Garibović, učenica 4. razreda OŠ „Ćirilo i Metodije“ iz Trnopolja.

Đaci tri osnovne škole danas su se takmičili u sedam igara i dvije štafetne igre. Pokazali su znanje o prošlosti i geografskom položaju svog zavičaja, ali i spretnost, brzinu i snalažljivost. Domaćin trećeg kviza „Prijedor, moj grad u Srpskoj“ je Osnovna škola “Desanka Maksimović”. Direktor Zdravko Budimir rekao je da je to za njih čast, ali i odgovornost, te da su djeca veoma uzbuđena i zadovoljna samom koncepcijom kviza, koji omogućava učenje kroz zabavu.

Idejni začetnik kviza u kome učestvuju učenici od prvog do petog razreda je OŠ „Petar Kočić“. Kviz takmičenje “Prijedor, moj grad u Srpskoj” podržali su Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Turistička organizacija grada Prijedora, Grad Prijedor, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“ te prijatelj takmičenja kompanija “Sport vision”. Od ove godine, kviz podržava i Tvornica „Mira“. Generalni pokrovitelj je kompanija „Arselor Mital“, čiji je predstavnik, Predrag Šorga, najavio mnoštvo nagrada.

–  Treća je godina da naša kompanija, u saradnji sa prijedorskim osnovnim školama, organizuje ovaj kviz. Cilj je da se djeca druže, da nauče nešto novo, da imaju drugačije interaktivne sadržaje učenja, druženja i igranja – rekao je Šorga.

Sledeći krug kvalifikacija biće 3. marta. Finale je zakazano za 14. april. Pobjednik će dobiti nagradu od 300 KM, drugoplasirani 150, a svi učesnici kviza na kraju će uživati u zajedničkom izletu.

D. S.