5.8 C
Prijedor
Srijeda, 7 Decembra, 2022

KVIZ „PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ“: POZNATI TREĆI POLUFINALISTI

Najnovije vijesti

Učenici OŠ “Petar Kočić” iz Prijedora i OŠ “Jovan Cvijić” iz Brezičana, pobjednici su trećeg kvalifikacionog kruga Međuškolskog kviz-takmičenja „Prijedor, moj grad u Srpskoj“. Njihovi drugari iz OŠ “Mladen Stojanović” iz Ljubije i OŠ “Kozarac” iz Kozarca  završili su takmičenje.

Kviz znanja i vještina u poznavanju našeg grada Prijedora, obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta Moja okolina, Priroda i društvo i Poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom, kao i štafetne igre. Učenici od prvog do petog razreda pokazali su izuzetno znanje, a brojna publika bodrila je takmičare.

Ove godine domaćin kviza je OŠ “Desanka Maksimović”. Kviz takmičenje “Prijedor, moj grad u Srpskoj” podržali su Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Prijedor, Turistička organizacija grada Prijedora, medijski pokrovitelj IPC „Kozarski vjesnik“, te prijatelji takmičenja kompanija “Sport vision” i Tvornica keksa i vafla „Mira“. Generalni pokrovitelj je kompanija „ArcelorMittal Prijedor”.

Prvo polufinale je zakazano za 24. mart, drugo 31. marta, dok je finale 14. aprila. Školarce očekuju brojne nagrade koje su pripremili prijatelji kviza. U finalnom takmičenju, za prvoplasiranu ekipu predviđana je novčana nagrada od 300 KM, a za drugoplasiranu 150 KM, te zajednički izlet za sve učesnike kviza.

K.V.