-0.2 C
Prijedor
Ponedjeljak, 4 Decembra, 2023

KVIZ “PRIJEDOR, MOJ GRAD U SRPSKOJ” PRVI KRUG – REPORTAŽA

Najnovije vijesti

Učenici Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” iz Busnova i Osnovne škole “Petar Kočić” iz Prijedora prvi su polufinalisti Međuškolskog takmičenja učenika od I do V razreda pod nazivom “Prijedor, moj grad u Srpskoj”. U prvom krugu kvalifikacija takmičili su se i učenici iz OŠ “Dositej Obradović” iz Prijedora i OŠ “Jovan Cvijić” iz Brezičana.

Kviz znanja i vještina u poznavanju užeg i šireg zavičaja, odnosno Prijedora, kao važnog činioca u razvoju Republike Srpske obuhvata pitanja iz nastavnih predmeta moja okolina, priroda i društvo i poznavanje društva u skladu sa nastavnim planom i programom.

Idejni tvorac ovog takmičenja je OŠ „Petar Kočić“ iz Prijedora, organizator je kompanija “Arselor Mital Prijedor”, a partneri su grad Prijedor, Republički pedagoški zavod i Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske. Prijatelj takmičenja je kompanija sportske opreme “Sport vižn”.

I naša ekipa se družila sa učenicima. Pogledajte kako je izgledao prvi krug kvalifikacija koji je održan 25. februara. Snimak sa drugog kruga kvalifikacija možete pogledati na našem portalu u subotu 11. marta!

M.Stegić

foto: Giga