-2.2 C
Prijedor
Utorak, 7 Februara, 2023

LAKŠI PRISTUP PRIJEDORSKOM UDRUŽENJU SLIJEPIH I SLABOVIDIH

Najnovije vijesti

Danas je održana godišnja skupština Međuopštinske organizacije slijepih Prijedor. Bila je to ujedno prilika da se svečano otvori rampa za invalide kod prostorija ovog udruženja, za koju je sredstva obezbijedila Gradska uprava.

– Želim da se zahvalim Gradskoj upravi koja nam pomaže na razne načine. Daju nam sredstva za rad na godišnjem nivou, a evo dobili smo i novac za izgradnju rampe – naveo jepredsjednik Međuopštinske organizacije slijepih Prijedor Nebojša Đukanović, koji je naglasio da je ovim učinjena velika stvar za članstvo ove organizacije.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je prisustvovao otvaranju, poručio je da grad koliko god je to moguće, radi na uklanjanju  arhitektonskih barijera koje otežavaju kretanje licima sa invaliditetom. – Grad je uradio mnogo ovakvih rampi i uredio je mnogo trotoara kako bi se olakšalo kretanje licima sa invaliditetom. I tako ćemo nastaviti, jer cilj je da svi naši sugrađani ravnopravno mogu da učestvuju u životu Prijedora – rekao je Đaković.

Njemu je, u ime Saveza slijepih Republike Srpske, zahvalnicu  uručio predsjednik Saveza Branko Suzić. On se osvrnuo na probleme koji pogađaju ovaj dio populacije, naglasivši da je podrška republičkih vlasti neadekvatna. – Za prošlu godinu su nam uskraćena sredstva od igara na sreću, a ove i od igara na sreću i sredstva iz granta za organizacije od javnog interesa, što nam uveliko otežava rad –  kaže  Suzić.

On je dodao da shvata da je opšta situacija u društvu teška, ali da to ne znači da oni koji su ionako marginalizovani treba da budu još više skrajnuti u zapećak.

https://www.youtube.com/watch?v=7v3nNWeeT3Y&feature=youtu.be

 

Z.J.