U Omarskoj je sinoć održana 29. po redu „Lažijada“, koja je i ove godine okupila veliki broj lovaca, ne samo iz prijedorske regije, već iz cijele Republike Srpske, a bili su tu i gosti iz Srbije i Slovenije. Centralni događaj  „Lažijade“, koju organizuje Lovačko udruženje „Srndać“ iz Omarske“, kao i prethodnih godina, bilo je takmičenje u pričanju lovačke priče.

 Konkurencija nikad jača. Snage su odmjerili višestruki pobjednici i učesnici „Lažijade“, a po prvi put u gotovo tri decenije u pričanju lovačke priče okušala se i jedna dama, Radmila Tadić. Žiri nije imao lak posao, ali je na kraju pobjeda otišla planetarno popularnom vlasniku izuzetno krupne živine, Ljubiši Kobasu. Mongolski pijetao, pčele iz Nju Delhija, o svemu tome slušala je publika, ali opšti smijeh izazvala je priča o psu Bobiju. O ćuki, kako kaže Ljubiša, koji je toliko brz da stiže metak u letu i vraća ga lovcima. Zaustavni put mu je minimum sto metara, maltene ko teretni voz.

Za iduću 30. „Lažijadu“ Ljubiša je obećao pripremiti nešto posebno. Da će jubilarna „Lažijada“ biti događaj o kojem će se nadaleko pričati, obećao je i Željko Romanić, predsjednik Organizacionog odbora i vlasnik motela „Peti neplan“, u  kojem se „Lažijada“ održava.

Sinoć je organizovana i tombola, u kojoj su najsrećniji dobili neku od vrijednih nagrada koje će dobro doći lovcima u nekim budućim odlascima u lov. Glavna nagrada bio je automobil.

PrethodniIMENOVANA KOMISIJA ZA IZBOR I IMENOVANJA (video)
SlijedećiOdržane 14. “Kozarske poklade” (video)