16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

LAŽNI HUMANITARCI VARALI GRAĐANE

Najnovije vijesti

U posljednjih nekoliko mjeseci malo ko je mogao proći glavnom gradskom ulicu a da ga nisu presrele mlađe osobe sa molbom da vas nešto pitaju odnosno da ih na trenutak saslušate. Predstavljaju vam se kao humanitarni radnici koji će vam ponuditi razglednicu, slikovnicu ili bojanku po cijenama od 3 do 5 KM uz napomenu da sav prihod od prodaje ide na ime nekog od udruženja koja okupljaju invalidne osobe, odnosno djecu sa posebnim potrebama. Na spisku onih za koje se prikupljao novac bila je i Javna ustanova Centar ”Sunce”, kaže nam direktor Slađana Radaković.

U policijskoj upravi Prijedor ističu da su prošle godine evidentirali 12 slučajeva neovlaštenog prikupljanja novca za udruženja i ustanove koje okupljaju djecu sa posebnim potrebama. Po riječima portparola Policijske uprave Prijedor Zvjezdane Alendarević isto toliko je i privedeno počinilaca ovog prekršaja.

Iz Centra ,,Sunce,, apeluju na građane da ne nasjedaju na lažne humanitarce, te ako žele da pomognu ovu ustanovu sredstva mogu lično uplatiti. Isti poziv stiže i iz Udruženja ”Neven” na čije ime je nedavno odštampano i prodavano čak 3000 primjeraka bojanki i crkvenih kalendara, koji su prodavani po cijeni od 5 KM.

P.Š.