Na području Policijske stanice Prijedor zabilježeno je nekoliko slučajeva gdje navodni prodavci masažera i odjeće potkradaju starce.

Masažere su prodavali žena i muškarac, a odjeću dvije žene, i zajedničko im je to što, koristeći nepažnju vlasnika, kradu novac i vrednije stvari.

– Policijska stanica Prijedor apeluje na građane da budu oprezni tokom posjeta nepoznatih osoba koje nude na prodaju masažere, odjeću, ali i druge proizvode ili usluge, da takve osobe ne puštaju u kuću – saopštili su iz prijedorske policije, te građane pozvali da se, ako nešto posumnjaju, obrate najbližoj policijskoj stanici ili pozovu broj 122.

Dva ovakva slučaja je prijedorska policija uspjela rasvijetliti nedavnim hapšenjem hrvatske državljanke Fanike Đurđević (65) iz Garešnice.

Nju su uhapsili granični policajci iz Izačića, i to na osnovu potrage prijedorske policije, a kako “Nezavisne” nezvanično saznaju, potom su je prepoznale žrtve koje je opelješila i odnijela im pozamašnu cifru.

Uhapšena je u petak zbog sumnje da se dva puta o zakon ogriješila na području Kozarske Dubice. Sumnja se da je izvela krađu 22. januara 2015. godine i tešku krađu 9. maja ove godine. Sumnje su se ispostavile utemeljenim.

Naime, tokom krim obrade utvrđeno je da je Đurđevićeva, nudeći usluge masaže, ali i prodajući masažere, 2015. godine, sa još jednom, zasad nepoznatom saučesnicom, ušla u kuću starca T. R., te iskoristila pogodan trenutak pa mu ukrala 1.800 KM.

Daljim radom utvrđeno je da je ona 9. maja ove godine, također sa još jednom nepoznatom ženom, nudeći na prodaju odjeću za starije osobe iskoristila nepažnju starca P. D. te iz njegove kuće ukrala 8.500 evra.

Prijedorska policija ujedno traga za dvije žene koje su prije nekoliko dana ušle u kuću F. I. u mjestu Hambarine te se predstavile kao doktori koji pružaju pomoć starim i bolesnim licima.

– Iskoristile su nepažnju F. I. te iz kuće ukrale 600 evra – naveli su iz Policijske stanice Prijedor.

izvor: Nezavisne

foto: Ilustracija

PrethodniRK „PRIJEDOR“: POSLIJE „TESLIĆA“ PO BODOVE KOD „JEDINSTVA“  (VIDEO)
SlijedećiPRIJEDORSKI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD PROSLAVIO DAN USTANOVE (VIDEO)