-0.2 C
Prijedor
Subota, 28 Januara, 2023

LIČNA ZAŠTITNA OPREMA OBAVEZNA NA JAVNIM POVRŠINAMA

Najnovije vijesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske apeluje da građani koriste ličnu zaštitnu opremu, zaštitne maske i rukavice na javnim površinama, jer je to obaveza definisana Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
Lica koja sama upravljaju vozilom u saobraćaju ili prevoze više lica koje čine članove njegove najuže porodice ne moraju koristiti zaštitnu masku i rukavice za vrijeme upravljanja vozilom, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

“U slučaju da lice u vozilu prevozi više lica koji međusobno nisu članovi uže porodice, trebalo bi da nose ličnu zaštitnu opremu, prije svega kako bi zaštitili sebe, ali i ta druga lica u vozilu”, pojasnili su iz Ministarstva.

Iz MUP-a Srpske su pozvali građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja ovog virusa na teritoriji Republike Srpske. 

SRNA