19.8 C
Prijedor
Srijeda, 31 Maja, 2023

LIDER DNS- a: NEMAM AMBICIJA DA BUDEM PREDSJEDNIK SRPSKE

Najnovije vijesti

Predsjednik DNS-a Marko Pavić rekao je da nema ambicija da se na izborima 2018. godine kandiduje za predsjednika Republike Srpske.
“Kada se radi o takvim stvarima, onda ne odlučuje pojedinac, već stranka ili stranke u koaliciji. To je daleko vrijeme i o tome je sada preuranjeno govoriti”, rekao je Pavić za “Euroblic”.

Pavić kaže da se u vladajućoj koaliciji još ne razmišlja o mogućim osvježenjima u Vladi Republike Srpske, ističući da na nedavnom sastanku sa predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom nije bilo govora o rekonstrukciji Vlade, već o opštim pitanjima u Srpskoj.

Govoreći o Rudniku željezne rude “LJubija”, Pavić je rekao da su pojedinci prodaju rudnika željeli da zloupotrijebe u predizbornoj kampanji, ali da im se to obilo o glavu jer su iznosili neistine i kalkulacije, ne gledajući domaće zakonodavstvo i kakav su ugovor potpisali sa “Mitalom”.

On kaže da za sada postoje dvije ponude i da Vlada Srpske još nije izašla sa prijedlogom.

“Cilj Prijedora i DNS-a jeste da se oživi ovaj rudnik i da se u njemu zaposle ljudi. Nas ne interesuje ni cijena koja će se postići, ni bilo šta drugo, nego samo da rudnik dođe u ruke nekoga ko će se baviti rudarenjem”, zaključio je Pavić.

izvor: srna

error: Preuzimanje sadržaja samo uz pismenu dozvolu!!