16.8 C
Prijedor
Četvrtak, 22 Februara, 2024

LIKOVNA KOLONIJA „SRETEN STOJANOVIĆ“ PRED BEOGRAĐANIMA (FOTO i VIDEO)

Najnovije vijesti

U Umjetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić” u Beogradu u petak je otvorena izložba slika sa 12. Likovne kolonije “Sreten Stojanović” na Kozari. Na izložbi su predstavljena 24 rada ovogodišnjih učesnika Kolonije čiji je selektor bio grafičar Zoran Banović.

Beogradska publika imala je priliku da pogleda umjetnička djela Gabrijele Bulatović, Daniele Fulgosi, Milice Crnobrnja Vukadinović, Katarine Zarić, Radomira Kneževića, Vesne Knežević, Saše Filipovića, Ivane Flegar, Mladena Karana i Zorana Banovića, koji su se predstavili klasičnim slikama i grafikom.

Miroslav Lazović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja likovnih umjetnika Srbije

– Beograd mora biti mjesto gdje će priliku za izlaganje svojih umjetničkih djela imati i slikari koji ne žive u ovom gradu – rekao je Miroslav Lazović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja likovnih umjetnika Srbije (ULUS), dodajući da je ovo jedan od takvih primjera koji treba da preraste u praksu.

– Ova izložba je početak saradnje sa likovnim stvaraocima ULUS-a, a biće nastavljena izložbom slika koje će prikazati presjek slikarskog stvaralaštva prijedorskih slikara u proteklih više od stotinu godina – najavio je Zoran Radonjić, direktor Muzeja Kozare.

P.Š.